اینکه چی میخوریم واقعا مهم هست چون غذا ها جسم ما رو میسازند و هر چیزی که میخوریم تاثیرات زیادی روی خود ما و تاثیرات بسیار مهمی رو جهان اطراف ما داره.
در ادامه ترجمه قسمتی از مطلب "Sustainable Diets: What You Need to Know in 12 Charts" نوشته Janet Ranganathan و Richard Waite رو براتون میزارم....

!!! در حال تکمیل !!!

برنامه غذایی پایدار (Sustainable Diets): تمام چیزی که باید بدانید در 12 جدول


ما همانی چیزی هستیم که می خوریم و آنچه ما می خوریم تاثیر عمیقی در زمین دارد.
وقتی مردم درباره غذا و پایداری  فکر میکنند، معمولا به نحوه تولید و آماده سازی غذا تمرکز میکنند، مثلا غذاهای محلی، غذاهای بدون دستکاری ژنتیکی، ارگانیک بودن و غیره. اما درحالی که باید علاوه بر چگونه تولید شدن غذا به چه غذایی خوردن هم اهمیت داده شود.

چیزی که میخوریم شدیدا جهان اطراف ما را تغییر میدهد. مردم به سمت غذاهایی با کالری بیشتر، پروتئین بالا و غذاهای حیوانی گرایش پیدا کرده اند.
مستندات جدید WRI http://www.wri.org/(موسسه ذخایر جهان) با عنوان " Shifting Diets for a Sustainable Food Future" این تغییرات را بررسی کرده و مطالبی در رابطه با امنیت غذایی و آینده پایدار مطرح کرده است که نشان می دهد تنها تغییرات کوچکی که مصرف کنندگان در انتخاب های خود انجام دهند می توانند تاثیرات بزرگی در کاهش مصرف منابع زراعی و مشکلات زیست محیطی دارد.
برای مثال جمعیت آمریکا میتواند تنها با کاهش مصرف گوشت و لبنیات ردی که در محیط زیست بجا میگذارند را به نصف کاهش دهند.
در این مطالب مبحثی تحت عنوان "Shift Wheel" مطرح گردیده است که استراتژی جهت دهی به عادت ها و رفتارهای خریداران توسط سردم داران صنایع غذایی را توضیح میدهد.

توضیحات آنچه باید بدانید در 12 نمودار:

  • جبران یک فاصله بزرگ غذایی:

دنیا باید گپ 70 درصدی ما بین گالری مصرفی سال 2006 و کالری مورد تقاضا در سال 2050 را جبران کند. انتظار میرود در سال 2050 جمعیت حهان به 10 میلیارد نفر که دو-سوم آنها شهرنشین هستند برسد.

  • رژیم غذایی جهان به سمت مصرف بیش ازحد گرایش متمایل میگردد.


با افزایش شهر نشینی و افزایش درآمد ها، رژیم غذایی نیز تغییر کرده و تمایل به مصرف کالری و غذاهای حیوانی بیشتر، افزایش می یابد.
انتظار میرود که در سال 2050 نسبت به سال 2006 تقاضای غذاهای حیوانی 80 درصد و به طور خاص تقاضای گوشت گاو 95 درصد افزایش یابد. هرچند افزایش تقاضا دستآورد افزایش سطح سلامت و رفاه است ولی موجب مصرف بیش از حد غذا میگردد.

  • همه مناطق از متوسط پروتئین مورد نیاز میزان بیشتری مصرف میکنند _ مناطق ثروتمند مصرف بیشتری دارند.


متوسط مصرف جهانی پروتئین هر فرد در تمام مناطق در سال 2009 از میزان مورد نیاز بیشتر بوده است. به طور متوسط هر فرد 68 گرم در روز پروتئین مصرف میکند که یک-سوم بیشتر از نیاز یک فرد بالغ است. در کشورهای ثروتمند این میزان به مراتب بیشتر است، به طور مثال در آمریکا میانگین مصرف روزانه 100 گرم در روز است.
در واقع فاصله بیت میزان متوسط پروتئین مورد نیاز روزانه یک آمریکایی و پروتئین که از منابع گیاهی مصرف میکند کمتر از میزان پروتئین گوشت سینه مرغ میباشد. ( توضیحات ترجمه: یعنی از میزان پروتین مورد نیاز روزانه مقدار زیادی توسط منابع گیاهی تامین میشود و مقدار خیلی کمی باقی میماند که برای آن لازم نیست بک تکه کامل گوشت سینه مرغ مصرف شود).

  •   عموما غذاهای حیوانی منابع بیشتری نیاز دارند و تاثیرات زیست محیطی شدیدتری نسبت به غذاهای گیاهی ایجاد میکنند.


تولید هر واحد پروتئین خوراکی توسط گوشت گاو نسبت به منابع پروتئین گیاهی معمول ( مانند حبوبات، نخودفرنگی و عدس) 20 برابر زمین بیشتری نیاز دارد و 20 برابر هم گازهای گلخانه ای بیشتری منتشر میکند. برخی از سایر محصولات حیوانی مانند گوشت مرغ و pork وضعیت بهتزی دارند ولی همچنان میزان مصرف منابع و انتشار گازهای گلخانه ای آنها 3 برابر بیشتر از تولید هر واحد پروتئین توسط حبوبات است.
هنگامی که بحث از مصرف منابع و تاثیرات زیست محیطی میشود اهمیت توجه به نوع غذای مصرفی به اندازه اهمیت نحوه تولید آنها است و حتی بیشتر.