قضیه چیه؟
خب جریان اینکه یک روز مجید مجیدی از خواب بیدار میشه و همین جور الکی تصمیم میگیره یک فیلم تحسین برانگیز با هزینه حدود 35 میلیون دلار {منبع} درباره پیامبر اسلام بسازه! با محمد مهدی حیدریان - مدیر پروژه طرح- در میون میزاره و خلاص!!!
معرفی به مخاطب جهانی که هر کدوم عقیدهها و دیدگاههای مختلفی دارند، تازه ذهنیتشون نسبت به اسلام هم اصلا خوب نیست باعث شد تا قضیه حیثیتی بشه.
فیلمنامه
برای نویسندگی فیلمنامه قرار شد خود کارگردان نیاشه، بجاش از فیلمنامه نویسی گروهی استفاده کنند و در آخر یکی بیاد یک برآیندی از همهی اونها بنویسه؛ برای این کار از کامبوزیا پرتوی که تجربه بینالمللی هم داره کمک گرفتند، خیلی مهم بود که ببینن فیلمنامه باید شخصیت محور باشه؟ قصه محور باشه؟ اتفاق خاصی موضوع اصلی باشه یا چی؟ تحقیق زیادی برای بررسی وضعیت از دوران پیش از تولد پیامبر انجام شد، بعد از کلی بررسی و با در نظر گرفتن مخاطب، دوره کودکی پیامبر انتخاب شد. {منبع}
حضور عوامل خارجی
در این فیلم از افراد بینالمللی نیز استفاده شده است.
برای فیلم برداری از آقای ویتوریو استورارو Vittorio Storaro ایتالیایی که سه جایزه اسکار فیلمبرداری هم داره دعوت میشه.
خودش میگه: «سال ۲۰۱۰ که با رشید بن هادی (کارگردان) در پروژهای در الجزایر همکاری
میکردم، برای اینکه اسلام را بهتر بشناسم، خواندن کتابی دربارهٔ زندگی
پیامبر محمد (ص) را شروع کردم. به محض اینکه خواندن آن کتاب تمام شد، مثل
یک رؤیای جادویی ایمیلی دریافت کردم با این مضمون که آیا علاقهمند هستم در
ساخت بخش اول یک سهگانه دربارهٔ زندگی محمد (ص) حضور داشته باشم؟». {منبع}
همچنین از ای. آر. رحمان برنده جایز اسکار برای موسیقی فیلم، اسکات ای. اندرسون برای جلوههای ویژه، میلژن کرکا کلژاکویچ برای طراحی دکور و صحنه و غیره استفاده شده است.
کجا فیلم برداری کردن؟
فیلم برداری این اثر در شهرهایی مثل کرمان، عسلویه، بلا بلا واقع در آفریقای جنوبی و اصل کار در شهرک سینمایی پپامبر اعظم انجام شده.
برای این فیلم یک شهرک سینمایی به وسعت ۱۰۰ هکتار در ۵۵ کیلومتری شهر قم که ماکت شهرهای مدینه و مکه با ابعاد واقعی و با توجه به دوران پیامبر ساخته شده.
این شهرک در دیماه ۹۳ برای خبرنگاران افتتاح شد و قراره برای ساخت سایر آثار سینمایی ازش استفاده بشه.
نام نوشت
نام نوشت این کار هم توسط جلیل رسولی انجام شده.
اول قرار بوده از بین ۲۶۰۰ اثر یکی انتخاب بشه ولی مجید محیدی از هیچ کدوم خوشش نمیاد اینطوری میشه که جناب رسولی دست به کار میشه؛
مطالب پایین از خبر گزاری مهر به نقل از جلیل رسولی:
به نظر من هم این نام نوشت واقعا کار خوبی از آب در اومده.وی افزود: در واقع خطی باید می نوشتیم که از جنس زمان فیلم یعنی جنس دورانی که حضرت محمد (ص) زندگی کرده است.
بیش از ۵۰ سال است که کار خطاطی می کنم و خط در دست من مانند موم نرم است اما نگارش اسم اعظم پیامبر برای این فیلم بسیار سخت بود. طرح ها و اتودهای بسیاری زدم و نام حضرت محمد (ص) را به اشکال گرافیکی محکمی خطاطی کردم اما در نهایت راضی نمی شدم.
وی ادامه داد: در نهایت به خود حضرت محمد (ص) توسل کردم و از او کمک خواستم تا مرا یاری کند. یک روز مرکب قهوه ای را از میان مرکب ها برداشتم و انگشت سبابه خود را داخل مرکب کردم و نام اعظم حضرت محمد(ص) را نوشتم، بعد متوجه شدم که انگشتم می لرزد و تعجب کردم.
رسولی یادآور شد: در طول تمام سالهایی که به طور حرفه ای خطاطی کرده ام دچار این حالت نشده بودم اما بعد متوجه شدم که تنها انگشت سبابه من نیست که می لرزد بلکه همه وجودم در حال لرزیدن است.
این خطاط و خوشنویس تصریح کرد: پس از آن متوجه شدم همین نام نوشته حاضر همانی است که می خواستم.
پی نوشت: این کلمه «نام نوشت» دقیقا معنیش چیه؟ همون فونت مد نظرش بوده یا لوگو یا چیز دیگه؟
وقتی معلوم شد که عجب پروژهی عجیب غریبی شده و چه امکانات و تجهیزات و نیروهایی لازم داره، فهمیدن به یک جعبه گنج نیاز دارند؛ از اول تصمیم داشتند تا از بودجه دولتی استفاده نشه تا کیفیت و اهداف اثر با تغییرات سیاستی و مدیریتی خدشه دار نشه، صندوق سینیمایی کشور هم که بحران زده! در نتیجه به دنبال مشارکت سرمایه گذاران خارحی و کشورهای اسلامی رفتند که در ترکیه و قطر بازخوردهای خوبی هم گرفتند؛ اما بعد برای جلوگیری از بروز اختلافات قرار شد کل بودجه تویسط سرمابه گذار داخلی تامین شود بدین منظور شرکت نورِ تابان وابسته به بنیاد مستضعفان در ایران و یک شرکت در آلمان جهت خرید نجهیزات تاسیس شد.پولش از کجا؟
به گفته محمدرضا صابری مدیر سازمان سینمایی نورتابان -تهیه کننده فیلم- بالغ بر 116 میلیارد تومان هزینه ساخت این فیلم شده است. {منبع}
این فیلم با این وسعت و هزینه کلی هم سر و صدا به پا کرده، نظرهای موافق و مخالف زیادی چه در داخل و چه در خارج کشور داره.حاشیهها
افراد و گروههایی چون اساتید و علمای دانشگاه الازهر، عجمیل النشمی رئیس سابق دانشکده شریعت و مطالعات اسلامی کویت، عباس شومان معاون شیخ الازهر و مقامات عربستان شدیدا نشان دادن چهره پیامبر را محکوم کردند و گفتهاند بازی در نقش پیامبر راه تاختن به ارزشها و مقدسات اسلام را بازتر از قبل میکند و حتی در عربستان کمپینهایی علیه این فیلم تشکیل دادهاند، در حالی که قرار نبوده چهره پیامبر در فیلم نشان داده شود.
عدهای نیز به محتوای این اثر انتقاد کردهاند و گفتهاند این همه هزینه فقط برای ساخت یک فیلم معجزه محور؟ مگر مردم به معجزه نیاز دارند؟ و چرا از معجزه اصلی که قرآن است استفاده نشده؟
عدهای از سینماگران داخلی نیز با اکران گستردهی این اثر مخالفت کرده و به اینکه این فیلم اکثر سانسها و سالنهای خوب را گرفته اعتراض دارند و آن را به نحوی غصب کردن حقوق دیگران زیر پرچم پیامبر دانستند. {منبع} {منبع} {منبع}
از طرف دیگه فرانسیس فورد کوپولا کارگردان فیلم پدرخوانده که به دعوت فیلمبردار فیلم به تماشای آن نشسته بود این فیلم را تحسین کرده. {بدون منبع}
افراد و سازمانهای دیگری چون شبکه لبنانی المنار، سامی یوسف، رهبر ایران، برخی رسانههای اینالیا، روزنامه «دیلی صباح» ترکیه و خبرگزاری تاجیکستان نیز با دید مثبتی از این فیلم سخن گفتهاند و آن را حمایت کردند.